Veelgestelde vragen


Welkom bij Prijsbest.nl!

Bent u eigenaar van een webwinkel? Lees dan de veelgestelde vragen voor webwinkels.

Wat is Prijsbest.nl?

Prijsbest.nl is een website waar je snel te weten kan komen welke webwinkels een bepaald product op hun site hebben staan, en voor welke prijs.

Bij Prijsbest staat de beste prijs centraal, en de beste prijs...die bepaal jij!

De beste prijs is niet per definitie de laagste prijs. Wie is er immers niet bereid om een paar euro meer te betalen voor een product van een aanbieder die snel levert, snel reageert op vragen, en een goede retourregeling heeft?
Prijsbest.nl zoekt uit welke producten waar te koop zijn, en jij (de gebruiker) bepaald bij welke aanbieder en tegen welke prijs je het product wil kopen.

De site is eenvoudig, heeft geen banners en een razendsnelle unieke zoekindex die gebruikt kan worden op telefoons, tablets en bureau-computers. Prijsbest.nl is hiermee ideaal voor onderweg, of voor als je in de winkel, of voor een etalage staat.<


Waar is de bestelknop? Hoe kan ik bestellen?

Prijsbest is geen winkel. We verkopen geen producten.
We weten niet wie onze gebruikers zijn en weten niet wie wat waar koopt op het internet.
Vragen over de verkoop of afhandeling van een product kunt u het beste stellen aan de winkel die dit product verkoopt.


Ik heb een vraag over een product.

Prijsbest verkoopt geen producten. Vragen over producten of aanbiedingen kunnen we niet beantwoorden.
U kunt deze deze vraag het beste stellen aan de webwinkels die deze verkopen of de fabrikant van het product.


Ik heb op prijsbest.nl op een link geklikt en vervolgens een product besteld op een site welke niet naar wens geleverd heeft. Kunt u hier iets aan doen?

Nee. Prijsbest adviseert niet welk product en waar u deze het beste kan kopen. We weten niet wie wat waar op het internet koopt, en we zijn niet betrokken bij aankopen die gebruikers doen op andere sites.
Elke gebruiker wordt erop gewezen dat deze zelf onderzoek moet doen naar de accuraatheid van afgebeelde productinformatie, de betekenis van de prijs, en de betrouwbaarheid van een webwinkel.
We raden kopers aan om de algemene voorwaarden van de webwinkel te lezen omdat hierin hoogstwaarschijnlijk de rechten en plichten van u als de leverancier beschreven zijn met betrekking tot de aankoop van producten.
U kunt bij mogelijke fraude meer informatie vinden over wat te doen in een dergelijke situatie op slachtofferwijzer.nl (sectie: oplichting/fraude)


Wat is een webcrawler?

Een webcrawler is een programma die zelf pagina's kan opvragen en op links kan klikken op zoek naar bepaalde informatie. Webcrawlers indexeren vervolgens deze informatie op een manier dat deze efficient kan worden doorzocht door gebruikers van een website. Prijsbest.nl heeft webcrawler software ontwikkeld welke gespecialiseerd is in het in kaart brengen van producten en prijzen.


Zijn de sites waar prijsbest.nl naar verwijst betrouwbaar?

De webcrawler van prijsbest.nl vindt webwinkels uit zichzelf en screent sites niet op betrouwbaarheid.
Om internetfraude tegen te gaan zullen de producten van door de webcrawler recentelijk gevonden webwinkels echter niet meteen zichtbaar zijn. M.a.w.: een site moet een bepaalde tijd actief zijn.
Hiermee krijgen malafide oplichters die een website publiceren om vervolgens snel met overgemaakt geld ervan door te gaan geen kans.
Dit is in sommige gevallen echter niet afdoende. Omdat Prijsbest.nl niet betrokken is bij de verkoop van goederen (en zo ook niet aansprakelijk is bij de levering hiervan) geven we gebruikers daarom advies om voor aankoop altijd even een klein onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de webwinkel.


Waarom staat onder een product de aanbieder met de laagste prijs niet bovenaan?

De prijzen onder de producten zijn gesorteerd op populariteit zoals beoordeeld door de gebruiker. Standaard staan de aanbieders en prijzen willekeurig afgebeeld.
Dit is gedaan omdat sommige gebruikers die een goede ervaring hebben met bijv. de levering van een bepaalde aanbieder een product dat een paar euro duurder is een betere prijs vinden.
Bij Prijsbest staat de beste prijs centraal, en de beste prijs...die bepaal jij.


Wat betekenen de afgebeelde prijzen?

Deze zijn meestal inclusief BTW, en exclusief verzendkosten maar er zijn uitzonderingen. Zo zijn er winkels die zich voornamelijk op zakelijke klanten richten en daarom ex-BTW prijzen afbeelden.Controleer daarom altijd op de website van de aanbieder.
De prijzen zijn prijzen die recentelijk gevonden zijn op de pagina van de webwinkel, en deze kan bij sommige webwinkels een net andere betekenis hebben.


Zijn alle prijzen accuraat?

Meestal wel, maar soms niet.
Helaas kan het voorkomen dat er soms een verkeerde of niet recente prijs afgebeeld staat. Meestal komt dit door verwerkingsfouten van Prijsbest of die van de aanbieder.
Prijsbest verwerkt dagelijks miljoenen producten en een site van een dergelijke grootte kan praktisch onmogelijk zijn als deze de accuraatheid van elke prijs op elk moment dient te garanderen.
Als u wilt weten of een afgebeelde prijs correct is kunt u het beste de aanbieder van het product contacteren.


Ik heb gezien dat ergens een product goedkoper aangeboden word. Hoe kan dat?

Dat kan. Prijzen van veel winkels kan je terugvinden op Prijsbest.nl, maar uiteraard niet alle.
Ook worden producten van webwinkels die nog maar recentelijk gevonden zijn door de webcrawler niet meteen gepubliceerd om fraude te voorkomen.


Raad Prijsbest een bepaalde aanbieder aan?

Nee. Prijsbest.nl maakt het mogelijk om te weten te komen welke webwinkels een bepaald product aanbieden. We adviseren echter niet bij welke aanbieder je dit product en voor welke prijs je deze het beste kan kopen. Die beslissing laten we aan de gebruikers over.
Bij Prijsbest staat immers de beste prijs centraal, en de beste prijs...die bepaal jij!


Hoe vaak worden de prijzen ververst?

Dagelijks. Soms sneller, soms wat langzamer. Het kan daarom soms voorkomen dat prijzen ouder zijn. We raden daarom altijd aan om de prijs op de site van de aanbieder te verifiëren.


Hoe verzamelt Prijsbest de producten?

Prijsbest heeft webcrawler ontwikkelt welke uitgevoerd word door computers die op het internet surfen op zoek naar producten en de daarbij behorende prijzen. De webcrawler vraagt pagina's op waarna het mbv patroonherkenningen kan vertellen of er op die pagina producten zijn te vinden.
Deze producten worden vervolgens toegevoegd aan de zoekindex als deze technisch gezien mogelijk is.


Ik heb een webwinkel. Kan deze ook opgenomen worden in de zoekindex van Prijsbest.nl?

Ja, dat kan. Leest u hiervoor de Veelgestelde vragen voor webwinkels.


Word Prijsbest betaald door de webwinkels?

Prijsbest is een hosting provider welke mbv software efficient producten en de daarbij behorende prijzen verzamelt en doorzoekbaar maakt.
Voor het aanleveren van internetverkeer naar de site van de aanbieders krijgt Prijsbest een vergoeding. Hierdoor is het mogelijk om de site aan te bieden aan gebruikers zonder banners te hoeven plaatsen.
Hier dient bij vermeld te worden dat webwinkels de zoekresultaten niet kunnen beïnvloeden en dat Prijsbest geen contractuele relatie heeft met de aanbieders aangaande de levering van producten.


Heeft Prijsbest een relatie met de makers, of handelaren van de aangeboden producten?

Prijsbest heeft geen contractuele relatie met makers van de op de site vermelde producten als de aanbieders (handelaren) van deze producten aangaande de verkoop ervan.